okolice intymne - świąd
Inne tematy.
- majcia87
Re: okolice intymne - świąd
to moze byc objaw jakies infekcji lub zakazenia, dlatego nie ma co zwlekac i warto wybrac sie do lekarza. poczytaj sobie o tym na https://tantumrosa.pl/swiad-pochwy/ - moze Ci to cos wyjasni
- turkaweczka
Post autor: turkaweczka »
ooj domowych to raczej nie ma.. przy takich problemach to tylko lekarz i cytologia.. u mnie wyszla nieprawidlowa wiec stosowalam zel dopochwowy papilocare bo tak mi polecila farmaceutka i on jest rewelacyjny ! za miesiac mam ponowna cytologie i kontrolę ale ja juz widze poprawe
- lajla
Myślę, ze jeżeli ból dokucza Ci od dłuższego czasu, a żadne maść ani bandaże nie pomagają, to czas najwyższy udać się do lekarza. Sama musiałam zainteresować się specjalistą dla mojej córki, ponieważ często bolała ją głowa dopadał ją kaszel. Tutaj : https://lekarzebezkolejki.pl/pulmonolog/warszawa szybko i łatwo umówiłam sie do lekarza bez wychodzenia z domu.
-
Niestety świąd i pieczenie okolic intymnych to nic przyjemnego, a jest dość często występującą dolegliwością, zwłaszcza u kobiet. Warto wówczas udać się do lekarza ginekologa, a w międzyczasie zastosować jakiś środek działający przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybiczo. Ja na przykład zawsze mam w domu Octenisept, który sprawdza się bardzo dobrze.
- foxi
Przyczyny takiego stanu rzeczy mogą być różne jednak najczęściej jest to stan zapalny pochwy .To nic takiego , lecz trzeba wiedzieć jak z takimi sytuacjami postępować.Otóż od pewnego czasu jest dostępny świetny lek o nazwie octenisept. Na prawdę pomaga w takich sytuacjach.
Post autor: Maryśka »
Rzeczywiście , wiedza w takich wypadkach jest kluczowa. Oczywiście bez leku, który będzie skuteczny także nic nie zdziałamy. Na przykład co na stany zapalne sromu ? Czy potraficie sobie radzić z takimi dolegliwościami? Oczywiście na początku z pewnością pójdziecie do lekarza ale później nie jest to konieczne; trzeba uzbroić się w wiedzę i skuteczny lek - octenisept.
- majcia87
Takie odczucie swedzenia moze byc po prostu tez zwiazane z suchoscia pochwy. Ja tak mialam po ciazy przykladowo i lekarz zalecil mi zel nawilzajacy. Kupilam sobie feminum na bazie wody, wydajny, przyjemny w uzyciu i naprawde pomagal co najwazniejsze
Post autor: Danka Ł »
Na takie problemy to najlepsze są globulki dopochwowe Cicatridina minę po operacji ginekologicznej dopadły świąd oraz suchość pochwy dzięki tym globulką odbudowała sie moja błona śluzowa. Leczenie trwało kilka dni ale później po dolegliwościach nie było śladu
szklana butelka do wody
szklana butelka do wody
- nowacka
Nie wolno takich rzeczy lekceważyć, u mnie też występowały częste infekcje i lekarz stwierdził że przyczyną może być także hpv, zalecił stosowanie papilocare przez kilka miesięcy i kazał przyjść na badanie cytologiczne, zmiany powinny się cofnąć do tego czasu
Post autor: mała »
Ostatnio czytałam artykuł na stronie Octenicare.pl ciekawy artykuł co na odparzenia pachwin. Okazuje się, że Octenicare jest wręcz idealny w tym przypadku, jak i w wielu innych dolegliwościach, dlatego warto zaznajomić się z jego składem i poczytać trochę na ich stronce. Polecam.
Post autor: Kaśka Len »
W momencie pojawienia się pierwszych oznak infekcji okolic intymnych, od razu stosuję krem na grzybicę narządów płciowych, który poleciła mi koleżanka https://zagojeni.pl/otarcia-skaleczenia ... to-sposob/. Łagodzi świąd i dodatkowo zmniejsza zaczerwienienie.
- Kamilla36
Nie łatwo jest rozprawić się z infekcjami intymnymi - wiem to z doświadczenia. Ciężko było mi znaleźć coś co pomoże mi na dłużej. Zazwyczaj zaraz po odstawieniu leków znów pojawiały się objawy infekcji.. Dopiero Octenisept pomógł mi na dłużej i jest znacznie wygodniejszy w stosowaniu od tradycyjnych maści, tabletek i globulek.
- gament
Od dłuższego czasu szukasz odpowiedzi jak poradzić sobie z tym problemem ? Mam dla Ciebie wspaniałą informację! Poświęciłem trochę czasu aby dowiedzieć się więcej na ten temat i o to są wyniki moich poszukiwań, kliknij w ten link aby poszerzyć swoją wiedzę. https://zzpp-kk.pl/dlaczego-nie-nalezy- ... -impotent/
Post autor: łoś »
Wiecie co, jeżeli przydarzyła wam się infekcja intymna, to nie ma powodów do dramaturgii. To się może zdarzyć każdemu A jeśli chodzi o to, co na stan zapalny pochwy to od siebie mogę polecić wam produkt firmy Octenisept. Na mnie działa rewelacyjnie w takich sytuacjach.
Post autor: Perełka »
Infekcje intymne potrafią prawdziwie wymęczyć. Najgorsze jest w nich to, że jak już raz się pojawią, lubią nawracać. Przy okazji ostatniej infekcji, postanowiłam wypróbować dobrze znany mi z czegoś innego preparat - Octenisept. Okazał się bardzo skuteczny! Do tego jest łatwy i komfortowy w użyciu.
Post autor: pęczek »
Idź do lekarza. Leki bez recepty pomagają doraźnie, też próbowałam. Wiele nich tylko maskuje objawy. Lek się kończy wszystko wraca. Ja się tak leczyłam sama i wracało, wracało. Poszłam do mojej Pani ginekolog dr Dąbkowskiej z https://babkamedica.pl/ , zrobiła wymaz. Dała leki doustne dla mnie i partnera. Oprócz tego leki dopochwowe, maść. I po tym wszystkim zapobiegawczo przez pół roku probiotyk. Leczenie samemu bez sensu. Kasy wydasz pełno a i tak Ci wróci.
- andromeda
Dokładnie i ja na dodatek jestem za tym żeby chodzić do lekarzy prywatnie, zwłaszcza ginekologów. Choruję na endometriozę i mogę już teraz powiedzieć że dopiero w szpitalu Medicover lekarze potrafili mi pomóc. Przeprowadzili bardzo skomplikowany zabieg jej usuwania w asyście robota da vinci. Na nfz nie można liczyć na takie zabiegi
Post autor: Tośka21 »
W takich sytuacjach najlepiej wybrać się do lekarza, bo tylko w ten sposób będziecie w stanie szybko i skutecznie wdrożyć odpowiednie leczenie. Ja na pewno mogę Wam już teraz podpowiedzieć, byście zajrzeli do https://ktomalek.pl/srodki-do-dezynfekcji-skory/k-52/1 i tam sprawdzili dostępność leków przepisanych Wam przez lekarza. Warto z tego korzystać, bo to może bardzo ułatwić Wam życie.
Post autor: Władysław »
Jasna sprawa. Ja na pewno mogę Wam już teraz zasugerować, byście w pierwszej kolejności zastanowiły się, co faktycznie mogłoby sprawdzić się najlepiej w kontekście poprawy stanu Waszego zdrowia. Pamiętajcie, że przecież na stronei https://lekarzebezkolejki.pl/specjaliza ... pulmonolog macie dostęp do informacji o dobrych lekarzach, więc warto to wykorzystać.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Podróże - Polska
- ↳ Podróże - Europa
- ↳ Relaks
- ↳ Książki i Filmy
- ↳ Sprzęt
- ↳ Last Minute
- ↳ First Minute
- ↳ Przewodniki
- ↳ Nad Morze
- ↳ Nad Jezioro