Pielęgnacja twarzy
- robbastin
Pielęgnacja twarzy
- jadziunia7
Re: Pielęgnacja twarzy
Post autor: jadziunia7 »
Post autor: Oluś09 »
Post autor: PańciaSońcia »
- majcia87
Post autor: Wołmia754 »
Post autor: kaśka »
Post autor: tuptuś »
Post autor: ślepik »
PańciaSońcia, ja czytałam że nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) są ważne dla rozwoju i funkcjonowania skóry. Jak będziemy je dostarczać od wewnątrz, to cera stanie się miękka, sprężysta, zdrowsza, nie będzie się łuszczyć, piec etc. Można kupić suplement NEOGLANDYNA, który ma w składzie właśnie takie NNKT + oleje z lnu czy ogórecznika.PańciaSońcia pisze: ↑25 lut 2021, 13:52 Zastanawialiście się kiedyś dlaczego wasza cera stała się zupełnie sucha, brak jej jędrności i sprężystości? Ja też nie, bo zawsze uważałam, ze jestem na takie problemy za młoda. Jednak obniżony poziom kolagenu w skórze może spotkać każdą z nas. Dlatego zawsze w domu mam kolagen do twarzy https://www.kolagen.pl/i104,kolagen-do-twarzy.html . Na razie pomógł mojej mamie, ale kto wie czy i mnie nie będzie wkrótce potrzebny?
Post autor: bóbr »
Ja ostatnio doceniałam ich właściwości. Kupiłam krem konopny: https://hermzlabs.pl/collections/frontp ... ykami-50ml i to idealny produkt dla mojej problematycznej cery. Wspomaga naturalny proces gojenia skóry, zapewnia szybką ulgę odwodnionej i podrażnionej skórze, łagodzi swędzenie i podrażnienia. Też jest dedykowany ludziom z AZS czy łuszczycą. 10/10
Post autor: aluś88 »
- kizia45
Post autor: iguś78 »
Post autor: inguś88 »
Post autor: morzeł32 »
Post autor: lotaś »
Nie wiedziałam o AZS, ale ogólnie to czytałam, że taki kosmetyk naprawdę mocno pomaga. No i ja też olejki konopne cbd https://konopteka.pl/kategoria/oleje-cbd stosuję.bóbr pisze: ↑05 maja 2021, 10:52 A co sądzicie o kosmetykach konopnych???
Ja ostatnio doceniałam ich właściwości. Kupiłam krem konopny: https://hermzlabs.pl/collections/frontp ... ykami-50ml i to idealny produkt dla mojej problematycznej cery. Wspomaga naturalny proces gojenia skóry, zapewnia szybką ulgę odwodnionej i podrażnionej skórze, łagodzi swędzenie i podrażnienia. Też jest dedykowany ludziom z AZS czy łuszczycą. 10/10
Post autor: Władysław »
Post autor: Ładna23 »
Należy pamiętać o codziennym demakijażu. Dzięki temu Twoja skóra przez noc odetchnie. Szukając dobrego płynu, polecam Ci zwrócić uwagę na ten: https://eveline.pl/odswiezajaco-lagodza ... elarny-3w1 . Jest stworzony z myślą o osobach z wrażliwą skórą, więc nie wywołuje podrażnień i alergii.robbastin pisze: ↑31 sty 2020, 19:38 W mojej opinii naprawdę warto zajrzeć tutaj:Ze względu na pełen profesjonalizm oraz fachowość myślę, że naprawdę warto im zaufać w kwestii zabiegów medycyny estetycznej, rzecz jasna nie tylko . Polecam.
- Relna
Ograniczenie czynników stresowych: Stres może nasilać objawy AZS, więc warto szukać sposobów na redukcję stresu, takich jak medytacja, relaksacja czy regularna aktywność fizyczna.
Unikanie długotrwałego pocenia się: Długotrwałe pocenie się może prowadzić do nasilenia objawów AZS. Staraj się nosić przewiewne ubrania i unikaj miejsc o wysokiej temperaturze.
Leki przeciwhistaminowe: Niektóre leki przeciwhistaminowe mogą pomóc w łagodzeniu świądu. Zawsze jednak skonsultuj się z lekarzem przed rozpoczęciem jakiejkolwiek terapii farmakologicznej.
Leczenie farmakologiczne: W cięższych przypadkach AZS, lekarz może zalecić stosowanie leków przeciwzapalnych, kortykosteroidowych lub immunomodulujących. Pamiętaj, że tylko lekarz może ocenić odpowiednie leczenie w Twoim przypadku.
Warto jest sobie zobaczyć równiez jakie verdelab.pl ma w swojej ofercie kosmetyki na azs są one dedykowane do takich własnie problemów skórnych.
Post autor: monia9303 »
Post autor: Dominiśka »
Post autor: Majat »
Post autor: Emza »
Post autor: majcia »
Post autor: rabkakk »